Όταν δε φροντίζουμε επαρκώς την προθέρμανσή μας, ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε ποικίλα προβλήματα που σχετίζονται με τη σπονδυλική στήλη, όπως είναι οι πόνοι στην πλάτη και τη μέση, καθώς επίσης και τραυματισμό των νεύρων.
Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η σπονδυλική στήλη αποτελεί το σύνδεσμο ανάμεσα στον εγκέφαλο και το υπόλοιπο σώμα, με το οποίο επικοινωνεί μέσω των νεύρων.

Η προθέρμανση περιορίζει τις πιθανότητες για τραυματισμό κάποιου σπονδύλου, γεγονός που αυτόματα θα ισοδυναμούσε με διακοπή οποιασδήποτε αθλητικής δραστηριότητας, ενώ θα μπορούσε ακόμα και να αποτελέσει εμπόδιο για την πραγματοποίηση απλών καθημερινών εργασιών. Αν τα νεύρα της σπονδυλικής στήλης πάθουν κάποια ζημιά, το σώμα μπορεί να παρουσιάσει ενοχλήσεις και πόνους σε διάφορες περιοχές.

Για όλους τους παραπάνω λόγους οφείλουμε πριν από οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα να αφιερώνουμε λίγο χρόνο στην προθέρμανση της σπονδυλικής μας στήλης με τη βοήθεια κάποιου γυμναστή. Με αυτόν τον τρόπο την προστατεύουμε από πιθανούς τραυματισμούς, ενώ ταυτόχρονα βοηθάμε και ολόκληρο το σώμα μας να προετοιμαστεί για ό,τι αναμένεται να ακολουθήσει.

Από το Χάρη Κόγια, επιστημονικό συνεργάτη neadiatrofis.gr