H διατροφική αξία του σύκου

Φρούτα που κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως τον Αύγουστο, τα σύκα έχουν φανατικούς οπαδούς.
Είναι διάσημα για τη δράση τους στην καλή λειτουργία του εντέρου και την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, καθώς αποτελούν από τις καλύτερες πηγές φυτικών ινών.

Αποτελούν επίσης καλές πηγές καλίου, συστατικού που σχετίζεται με καλύτερο έλεγχος της αρτηριακής πίεσης και όχι μόνο.

Τέλος αποτελούν από τις πλούσιες πηγές ασβεστίου ανάμεσα στα φρούτα. Θερμιδικά, τρία μέτρια σύκα μας δίνουν μόλις 62 θερμίδες.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr