Η εισαγωγή ημι-στερεών τροφίμων στη διατροφή του βρέφους παρέχει ποικίλα οφέλη

Η εισαγωγή ημιστερεών και στερεών τροφών στη διατροφή του βρέφους αποτελεί ένα θεμελιώδες κεφάλαιο στην ανάπτυξη αυτού. Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία η εισαγωγή στερεών τροφών στη διατροφή του βρέφους πρέπει να γίνεται μεταξύ του 4ου και 6ου μήνα ζωής.

Η εισαγωγή ημιστερεών και στερεών τροφίμων στο καθημερινό διαιτολόγιο του βρέφους πέρα από το ότι συμβάλλει στην κάλυψη των διατροφικών του αναγκών προάγει και την καλύτερη ανάπτυξη του βρέφους.
 Συγκεκριμένα, με την εισαγωγή τροφίμων στο διαιτολόγιο αυτού:

• Προάγεται η ικανότητα μάσησης και συντονισμού των κινήσεών του.

• Βελτιώνεται ο συντονισμός του στόματος και της γλώσσας, και κατά συνέπεια η ικανότητα ομιλίας.

• Επιτυγχάνεται η επαναλαμβανόμενη έκθεση και η επακόλουθη εξοικείωση του βρέφους σε ποικίλες γεύσεις πριν την εμφάνιση της νεοφοβικής συμπεριφοράς.

Συμπερασματικά, οι μητέρες θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην εισαγωγή ημιστερεών και στερεών τροφίμων στη διατροφή του βρέφους τους και να την χρησιμοποιούν σαν μια πρώτη ευκαιρία για την εκπαίδευση αυτού στην ισορροπημένη διατροφή που χαρακτηρίζεται από χρώμα, γεύση και ποικιλία.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr