Η ενασχόληση των παιδιών με τη μαγειρική βελτιώνει τις διατροφικές τους συνήθειες

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που παραπονιούνται για τις περιορισμένες διατροφικές προτιμήσεις των παιδιών τους και για την άρνηση τους να δοκιμάσουν και να εντάξουν νέα τρόφιμα στο διαιτολόγιό τους, με τα φρούτα και τα λαχανικά να αποτελούν τα τρόφιμα εκείνα για τα οποία το πρόβλημα γίνετε ακόμα πιο έντονο.

Σύμφωνα, με πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να βοηθήσουμε τα παιδιά να καταναλώνουν περισσότερο υγιεινά τρόφιμα είναι να αυξήσουμε την εμπλοκή τους στην παρασκευή των γευμάτων τους.

Συγκεκριμένα, στη μελέτη συμπεριλήφθησαν μαθητές από 151 σχολεία στην Αλμπέρτα και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι υπήρχε μια γενικότερη καλύτερη προτίμηση για τα φρούτα σε σχέση με τα λαχανικά, ενώ τα παιδιά που έπαιρναν μέρος στην παρασκευή γευμάτων είχαν σαφώς μεγαλύτερη προτίμηση και για τα δύο.

Τόσο οι γονείς όσο και το σχολείο θα μπορούσαν από κοινού να αυξήσουν την εξοικείωση των παιδιών με τα τρόφιμα και με το χώρο της κουζίνας, καθώς φαίνεται να αποτελεί μια αποτελεσματικότατη μέθοδο για να πειστούν να εντάξουν περισσότερο υγιεινά τρόφιμα στη διατροφή τους.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr