Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, δείχνει πως η σχετικά υψηλή διαιτητική πρόσληψη χοληστερόλης δε συνδέεται με αύξηση του κινδύνου εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου.

Μέχρι σήμερα, τα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με την επίδραση της κατανάλωσης αβγών και της πρόσληψης χοληστερόλης από τη διατροφή στην πιθανότητα εμφράγματος εγκεφαλικού επεισοδίου παραμένουν αντικρουόμενα. Για τους σκοπούς της παρούσας ανάλυσης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 1.950 υγιείς άνδρες, ηλικίας 42-60 ετών, τους οποίους παρακολούθησαν για 21 χρόνια.

Συνολικά, η διαιτητική πρόσληψη χοληστερόλης και η κατανάλωση έως και ενός αβγού ανά ημέρα δε βρέθηκαν να συνδέονται με υψηλότερη πιθανότητα εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου. Επιπλέον, δεν παρατηρήθηκε αύξηση του κινδύνου ακόμη και σε άτομα που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία στην πρόσληψη χοληστερόλης, εξαιτίας της παρουσίας ενός συγκεκριμένου γονιδίου.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr