Η κατανάλωση junk food από μια μητέρα στην εγκυμοσύνη μπορεί να σχετίζεται με προβλήματα στο παιδί

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Deakin της Αυστραλίας, που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry, η κατανάλωση junk food από μία έγκυο γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, μπορεί να έχει αντίκτυπο στη μελλοντική υγεία του παιδιού που θα γεννήσει.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι μητέρες που τρώνε πρόχειρο φαγητό διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πιο πιθανό να έχουν παιδιά με προβλήματα ψυχικής υγείας. Η μελέτη ανέλυσε τις διατροφικές συνήθειες σε πάνω από 23.000 μητέρες, σχετικά με διατροφή της τους κατά την εγκυμοσύνη και τη διατροφή των παιδιών τους στους18 μήνες και τα 3 έτη ζωής τους.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι οι μητέρες που τρώνε περισσότερα ανθυγιεινά τρόφιμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως είναι τα γλυκά ποτά, επεξεργασμένα δημητριακά και αλμυρά τρόφιμα, έχουν παιδιά με αυξημένη προβλήματα συμπεριφοράς, όπως επιθετικότητα και ξεσπάσματα. Επιπλέον, τα ευρήματα δείχνουν ότι τα παιδιά που τρώνε πιο ανθυγιεινά τρόφιμα στα πρώτα χρόνια της ζωής τους, ή που δεν καταναλώνουν πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά τροφές, όπως τα λαχανικά, δείχνουν επίσης αυξημένη επιθετικότητα και προβλήματα συμπεριφοράς, καθώς και τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους.

Προσοχή λοιπόν στα βουλιμικά ξεσπάσματα της εγκυμοσύνης για junk food, γιατί μπορεί να κάνουν κακό όχι μόνο στη μαμά αλλά και στο παιδί.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr