Η κατανάλωση νερού με τα γεύματα οδηγεί σε καλύτερες διατροφικές επιλογές

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας μελέτης, η οποία διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Oregon και το πανεπιστήμιο του Michigan και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Appetite, η κατανάλωση νερού μαζί με τα γεύματά μας μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες επιλογές κατά τη διάρκεια αυτών.

Οι ενήλικοι συμμετέχοντες ηλικίας 19-23 ετών φάνηκε να προτιμούν την κατανάλωση σόδας με τρόφιμα πλούσια σε αλάτι και θερμίδες από την κατανάλωση αυτής με λαχανικά. Οι μικροί συμμετέχοντες ηλικίας 3-5 ετών φάνηκε να καταναλώνουν περισσότερα ωμά λαχανικά, όπως καρότα και κόκκινες πιπεριές, όταν παράλληλα με τα γεύματα κατανάλωναν νερό.

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι γευστικές προτιμήσεις μας σε μεγάλο βαθμό επηρεάζεται από την επαναλαμβανόμενη έκθεση σε συγκεκριμένα τρόφιμα και ποτά. Μάλιστα, αυτό ξεκινάει νωρίς μέσω της έκθεσης στα γεύματα που σερβίρονται στο σπίτι, αλλά και με τους συνδυασμούς γευμάτων που προσφέρονται από πολλά εστιατόρια.

Φαίνεται λοιπόν ότι η κατανάλωση νερού μαζί με τα γεύματα έχει ευεργετικές επιδράσεις τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά, οδηγώντας σε μεγαλύτερες καταναλώσεις λαχανικών αλλά και αποτρέποντας από την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ανθυγιεινών τροφίμων.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr