Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς φτιάχνετε ο καφές; Η πορεία παρασκευής για του στιγμιαίου καφέ, ξεκινά από φυτείες καφέ που βρίσκονται στις σημαντικότερες χώρες παραγωγής καφέ της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας.
Κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, οι κόκκοι επιλέγονται σχολαστικά με σκοπό τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας στιγμιαίου καφέ. Έπειτα, αποφλοιώνονται για την παραγωγή των πράσινων κόκκων καφέ, και στη συνέχεια ταξινομούνται ανάλογα με το είδος τους.

 Οι διάφορες ποικιλίες καφέ αναμιγνύονται, με αποτέλεσμα την παραγωγή διαφόρων γεύσεων αλλά και καφέδων και ακολουθεί το καβούρδισμά τους. Η θερμοκρασία και ο χρόνος καβουρδίσματος είναι δύο ακόμη χαρακτηριστικά που καθορίζουν και τη γεύση του καφέ.

Μετά το καβούρδισμα, ο αλεσμένος καφές περνά από διαδοχικά βήματα φιλτραρίσματος, μια διαδικασία αντίστοιχη με τη διήθηση του καφέ φίλτρου στην καφετιέρα, με τη διαφορά ότι η διαδικασία αυτή δεν πραγματοποιείται σπίτι μας αλλά σε βιομηχανικό επίπεδο με υψηλή εξειδίκευση και σκοπό τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας του τελικού προϊόντος.

Το φιλτράρισμα πραγματοποιείται κάτω από αυστηρούς και διεξοδικούς ελέγχους, έως ότου προκύψει ένα 100% καθαρό και φυσικό προϊόν, απαλλαγμένο πλήρως από οποιαδήποτε κατάλοιπα και κατακάθι.Ο φιλτραρισμένος καφές αφυδατώνεται γρήγορα και σε χαμηλή θερμοκρασία και έτσι έχουμε τον γνωστό σε όλους στιγμιαίο καφέ. Ζεστό νερό και έχουμε έναν πολύ ωραίο νες. Κρύο νερό, χτύπημα και έχουμε το αγαπημένο μας φραπεδάκι.
Λίγο προσοχή στη ζάχαρη, και καλή σας απόλαυση.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr