Συστατικά της μεσογειακής διατροφής μειώνουν το κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων σε ασθενείς υψηλού κινδύνου για αυτά.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πολυκεντρικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine, συστατικά που περιέχονται στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και στους ξηρούς καρπούς μειώνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλικό κ.α.

Η έρευνα έγινε σε 7447 ασθενείς ηλικίας 55 – 80 ετών.
Τα άτομα που συμμετείχαν χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ.
Το πρώτο είχε μια διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο, το δεύτερο σε διάφορους ξηρούς καρπούς και το τρίτο τίποτα από τα δύο. Α
νάμεσα στα τρία γκρουπ βρέθηκε ότι στα δύο που περιείχαν τρόφιμα της μεσογειακής διατροφής αναφέρθηκαν σημαντικά λιγότερα καρδιαγγειακά επεισόδια.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis. gr