Η παγίδα της μαύρης ζάχαρης στη δίαιτα

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που όταν κάνουν δίαιτα ή όταν θέλουν να αποφύγουν γενικότερα τις πολλές θερμίδες στον καφέ και τα ροφήματά τους, σε ένα γλυκό κ.α., αντί για άσπρη χρησιμοποιούν μαύρη ή καστανή ζάχαρη.
Στην πραγματικότητα όμως δεν κερδίζουν θερμιδικά απολύτως τίποτα. Τόσο η λευκή όσο και η καστανή ζάχαρη έχουν ακριβώς τις ίδιες θερμίδες, που είναι 4 ανά γραμμάριο ή περίπου 20 ανά κουταλάκι του γλυκού.

Αυτό που ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι το γεγονός ότι, πιστεύοντας ότι η καστανή ζάχαρη έχει λιγότερες θερμίδες, χρησιμοποιούν περισσότερη. Το αποτέλεσμα είναι να προσλαμβάνουν και περισσότερες θερμίδες.

Ανάμεσα λοιπόν στα δύο είδη ζάχαρης δεν υπάρχει καμία θερμιδική διαφορά. Ωστόσο δεν θα παραβλέψουμε το γεγονός ότι η καστανή ζάχαρη είναι πιο φυσική, έχει δηλαδή υποστεί λιγότερη επεξεργασία. Μπορείτε λοιπόν να την προτιμάτε, αλλά πάντα στην ίδια ποσότητα που θα χρησιμοποιούσατε και τη λευκή και όχι περισσότερη.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr