Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Διατροφής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, φαίνεται ότι η συνήθεια που έχουν πολλοί άνθρωπο να μην τρώνε πρωινό, μπορεί να είναι επιβαρυντική για την καρδιά και τα αγγεία τους.
Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία σε σχέση με τις διατροφικές συνήθειες σε 26.902 άνδρες, ηλικίας 45-82. Από τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την εν λόγω μελέτη που διήρκησε 16 χρόνια, φάνηκε ότι οι άνδρες που ανέφεραν ότι παρέλειπαν το πρωινό, είχαν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή θανάτου από στεφανιαία νόσο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μεγάλη απόσταση μεταξύ των γευμάτων, ιδιαιτέρως αν λείπει το πρωινό και το κυρίως γεύμα είναι αργά το βράδυ, μπορεί να προκαλέσει δυσμενείς μεταβολικές επιδράσεις που οδηγούν σε στεφανιαία νόσο.

Οι άνδρες που ανέφεραν ότι δεν τρώνε πρωινό είχαν και περισσότερες πιθανότητες να είναι καπνιστές, να απασχολούνται με πλήρες ωράριο, να είναι λιγότερο σωματικά δραστήριοι, ενώ έπιναν και περισσότερο αλκοόλ. Σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, η παράλειψη του πρωινού μπορεί να οδηγήσει σε έναν ή περισσότερους παράγοντες κινδύνου, όπως η παχυσαρκία, η υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη και ο διαβήτης, που μπορεί με τη σειρά του να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή με την πάροδο του χρόνου.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr