Η πιο γευστική σκορδαλιά γίνεται με… καρύδια!

Μόλις τη δοκιμάσεις θα είναι η μόνη που θα συνεχίσεις να φτιάχνεις!

Η τραγανή υφή αυτής της σκορδαλιάς θα σας μαγέψει και ταιριάζει εξαιρετικά με το σκόρδο.


Υλικά:

2 κούπες καρύδια

2 φέτες ψωμί μουσκεμένο

2-3 σκελίδες σκόρδο

1 φλυτζ.του καφέ λευκό ξύδι

αλάτι και πιπέρι (όσο εσείς προτιμάτε)

ελαιόλαδο (όσο πάρει)


Εκτέλεση:

Ξεκινάμε χτυπώντας τα καρύδια μαζί με το σκόρδο στο γουδί ή στο μπλέντερ για να βγάλουν το έλαιο τους (τα καρύδια).

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι και λίγο λίγο το λάδι ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε για ώρα επαναλαμβάνοντας με λάδι και χτύπημα όσο χρειαστεί.

Μετά προσθέτουμε το ψωμί μέχρι να δέσει το μίγμα.

Tip: Προσθέτουμε νερό ή λίγο ψωμί ή ελαιόλαδο ανάλογα με την υφή που θέλουμε να έχει, πιο ρευστή ή πηχτή.