Η διατροφική εκπαίδευση των παιδιών αποτελεί μια σημαντική διαδικασία για την υιοθέτηση υγιεινών διαιτητικών συνηθειών και την ανάπτυξη υγιούς σχέσης με το φαγητό.

Σε αυτή τη διαδικασία, οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν πολλούς τρόπους για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ενασχόληση των παιδιών με τη μαγειρική, θα λέγαμε ότι μπορεί να λειτουργήσει βοηθητικά, συμβάλλοντας στην εξοικείωσή τους με τα τρόφιμα. Ειδικότερα, η συμμετοχή των παιδιών στην επιλογή και αγορά των υλικών, καθώς και στο μαγείρεμα του φαγητού, τούς δίνει την ευκαιρία να μάθουν πληροφορίες για τα διάφορα τρόφιμα, να τα επεξεργαστούν και να πειραματιστούν με αυτά, χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις τους, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα να τα καταναλώσουν.

Παράλληλα, μέσα από την εν λόγω διαδικασία, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν ικανότητες και δεξιότητες όπως η επικοινωνία, η εκμάθηση κανόνων ασφάλειας και συμπεριφοράς, καθώς και το αίσθημα ευθύνης και αυτό-αποτελεσματικότητας για κάτι που θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας.

Επομένως, προσπαθήστε να εμπλέξετε το παιδί σας στη διαδικασία προετοιμασίας του φαγητού, εκμεταλλευόμενοι ευκαιρίες όπου θα έχετε χρόνο και υπομονή για να ασχοληθείτε μαζί του και να μετατρέψετε τη διαδικασία σε μια ευχάριστη δραστηριότητα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr