Η διατροφή αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επίτευξης ομαλής ανάπτυξης και υγείας ενός παιδιού.

Για το λόγο αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη υιοθέτησης σωστών διατροφικών προτύπων από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής του. Οι σωστές ή οι λανθασμένες διατροφικές επιλογές από την παιδική και εφηβική ηλικία θα ακολουθούν το παιδί και στην μετέπειτα ενήλικη ζωή του.

Προς την κατεύθυνση αυτή είναι απαραίτητο η καθημερινή διατροφή ενός παιδιού να είναι πλήρης και να του εξασφαλίζει την ενέργεια αλλά και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στις καθημερινές σωματικές και πνευματικές του δραστηριότητες. Ένα τρόφιμο που μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη αυτού του στόχου είναι το ψωμί.

Το ψωμί αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα τρόφιμα των παιδιών. Είτε υπό μορφή σάντουιτς είτε συνοδευτικό στα γεύματά του, αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής του. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να γίνεται η σωστή επιλογή ψωμιού, ούτως ώστε μέσα από αυτό το παιδί να προσλαμβάνει πολλά και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Μια τέτοια επιλογή είναι το ψωμί από δίκοκκο σιτάρι.

Το δίκοκκο σιτάρι γενικότερα είναι ένα δημητριακό που τα τελευταία χρόνια αποτελεί αντικείμενο έντονου διατροφικού ενδιαφέροντος Αποτελείται από 2 σπόρους οι οποίοι καλύπτονται από ένα σκληρό περίβλημα που δεν απομακρύνεται κατά το θερισμό και έτσι ο καρπός του παραμένει ‘’ντυμένος’’ και προστατευμένος διατηρώντας τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του.

Περιέχει απαραίτητα για το παιδί θρεπτικά συστατικά όπως ενέργεια, εδώδιμες ίνες, πρωτεΐνες, φώσφορο, χαλκό, μαγνήσιο και βιταμίνες συμπλέγματος Β, που θα το βοηθήσουν να έχει μια ομαλή σωματική και πνευματική ανάπτυξη και υγεία. Ένα από τα πιο διαδεδομένα προϊόντα που το περιέχουν είναι το ψωμί σε φέτες με δίκοκκο σιτάρι. Είτε σταρένιο είτε ολικής μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική διατροφική επιλογή. Πέρα των άλλων είναι και πολύ γευστικό και όπως καλύτερα από όλους οι γονείς γνωρίζουν … τα παιδιά τη γεύση δεν την διαπραγματεύονται με τίποτα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr