Η υπερβολική γυμναστική αποδυναμώνει τον οργανισμό σας

Η γυμναστική κάνει καλό στην υγεία μας. Αυτό είναι σίγουρο. Ωστόσο, η υπερβολική γυμναστική όχι μόνο δεν προσθέτει χρόνια στη ζωή, αλλά της κόβει κιόλας, διότι εξαντλεί πρόωρα την καρδιά.
Το συμπέρασμα αυτό προέρχεται από την συνδυασμένη ανάλυση διαφόρων μελετών για την υγεία δρομέων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, «η συχνή, ήπιας εντάσεως φυσική δραστηριότητα προσθέτει ζωή στα χρόνια, καθώς και χρόνια στη ζωή. Αντιθέτως, αν κάποιος τρέχει πολύ γρήγορα, πολύ μακριά και επί πολλά χρόνια, μπορεί να επιταχύνει την πορεία του προς τον τερματισμό της ζωής».

Ειδικοί συνιστούν σε όποιον θέλει να αποκομίσει το μέγιστο όφελος από την άσκηση, να μην υπερβαίνει τα 30-50 λεπτά γυμναστικής την ημέρα. Επιπλέον, συνιστούν να τρέχει συχνότερα από 2 έως 5 μέρες την εβδομάδα.

Προειδοποιούν ακόμα πως όποιος γυμνάζεται πολύ σκληρά επί 1 ή 2 ώρες μπορεί να βλάψει την καρδιά του, προκαλώντας διάταση, ρήξεις και ουλές στον καρδιακό ιστό και αυξάνοντας τον κίνδυνο για εμφάνιση επικίνδυνων αλλαγών στον καρδιακό ρυθμό. Επίσης όποιος κάνει υπερβολική προπόνηση με βάρη, το μόνο σίγουρο είναι ότι στο μέλλον θα έχει πολλούς τραυματισμους, προβληματα με τους τένοντες και τις αρθρώσεις του.

Όσο για την ενίσχυση του οργανισμού απέναντι στις ιώσεις; Διαπιστώθηκε, πως η υπερβολική γυμναστική δεν θωρακίζει τον αθλούμενο απέναντι σε ιώσεις και ασθένειες, αλλά αντίθετα αποδυναμώνει τον οργανισμό και τον κάνει πιο ευάλωτο στις εξωτερικές απειλές.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr