Υλικά
500γρ γαρίδες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
1 φλιτζάνι κινόα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό

1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι μαϊντανό

Εκτέλεση
Πλένετε καλά τις γαρίδες και τις στραγγίζετε. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένα. Αφού περάσουν 1-2 λεπτά, προσθέτετε τις γαρίδες. Ανακατεύετε για 2 λεπτά και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, μαζί με 1 φλιτζάνι νερό. Αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα τις γαρίδες και τις κρατάτε στο πλάι. Όταν το υλικό στην κατσαρόλα βράσει, προσθέτετε την κινόα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά για να μην κολλήσει μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και μέχρι να έχει ψηθεί η κινόα. Προσθέτετε ξανά τις γαρίδες όταν το φαγητό χρειάζεται ακόμη 5 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr