Όσο ο καιρός ανοίγει τόσο περισσότερο ασχολούμαστε με το βάρος μας και μπαίνουμε σε προγράμματα απώλειας βάρους.

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτή της διαδικασίας, στα πλαίσια του ελέγχου των θερμίδων που προσλαμβάνουμε ημερησίως, αποτελούν και τα ροφήματα που καθημερινά πίνουμε και φυσικά ο καφές.

Ο καφές αποτελεί για πολλούς ένα αγαπημένο ρόφημα. Ωστόσο αν δεν προσέξουμε και επιλέξουμε είδη καφέ με πολύ γάλα, κρέμες και ζάχαρη, τότε δεν μιλάμε θερμιδικά για ροφήματα αλλά για γεύματα. Προς την κατεύθυνση αυτή είναι σημαντικό να επιλέξουμε είδη καφέ, χωρίς μεγάλη θερμιδική επιβάρυνση, που δεν απαιτούν πολύ γάλα/κρέμα και ζάχαρη.

Μια τέτοια επιλογή είναι ο στιγμιαίος καφές. Ο στιγμιαίος καφές, δεν απαιτεί οπωσδήποτε γάλα ή αφρόγαλα ή κάποια κρέμα από γάλα για να καταναλωθεί. Το γεγονός αυτό του δίνει ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα είδη καφέ όπως ο καπουτσίνο ή ροφήματα καφέ με φυτικές κρέμες ή άλλα πρόσθετα λιπαρά.

Από εκεί και πέρα, όπως ισχύει για όλα τα είδη καφέ, η ζάχαρη που θα βάλουμε προσδίδει επιπλέον θερμίδες, που αντιστοιχούν σε είκοσι ανά κουταλάκι του γλυκού. Κατά συνέπεια, όσο το λιγότερο τόσο το καλύτερο, ενώ παράλληλα η χρήση κάποιου γλυκαντικού όπως η στέβια, αντί για ζάχαρη, θα μπορούσε να μας γλιτώσει από τις επιπλέον θερμίδες της ζάχαρης.

Επιλέξτε λοιπόν τον καφέ σας σε όσο το δυνατόν πιο απλή μορφή γίνεται.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr