Καλαμαράκια με κόκκινη σάλτσα

Μια συνταγή πλούσια σε ω3 λιπαρά και υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη. Χωρίς πολλά λιπαρά και θερμίδες, αλλά με πολύ γεύση, είναι ένας τρόπος να κάνετε πιο ποιοτική τη διατροφή σας.

Υλικά
500γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες (κατεψυγμένα) ή 3-4 μέτρια καλαμάρια φρέσκα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 πιπεριά πράσινη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο για να τσιγαριστεί ελαφρά.
Ρίχνουμε και την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ροδέλες από το καλαμάρι και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά.
Μόλις λιγοστέψουν τα υγρά, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τον ντοματοπελτέ.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ζάχαρη και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr