Καλαμαράκια με ρύζι

Κάντε τη νηστεία τρόπο ζωής. Ένα πλήρες γεύμα για νηστίσιμες και μη ημέρες, που θα σας κάνει να πείτε αντίο στο κρέας και στα κακά λιπαρά, με τρόπο εύκολο και γευστικό.

Υλικά
700 γρ καλαμαράκια σε ροδέλες
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
1 1/3 φλιτζάνι ρύζι κίτρινο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα καλαμαράκια να τα ροδίσουμε για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό και τον πελτέ της ντομάτας, προσθέτουμε το κρασί και περίπου 3 ποτήρια νερό. Ρίχνουμε το ρύζι και το αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
Χρειάζεται τακτικό ανακάτεμα, γιατί κολλάει.
Όταν κοντεύουν να τελειώσουν τα υγρά, δοκιμάζουμε το ρύζι για να δούμε αν είναι ψημένο ώστε αν χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη νερό και να βράσουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
Όταν έχουν ψηθεί όλα τα υλικά αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ομάδα neadiatrofis.gr