Μια χορταστική σαλάτα, πλούσια σε βιταμίνες συμπλέγματος Β λόγω του παξιμαδιού και καλής ποιότητας πρωτεΐνη από το αυγό. Ιδανική για δίαιτα, λόγω των χαμηλών λιπαρών και θερμίδων που περιέχει.

Υλικά
1 μέτρια ντομάτα
1 μέτριο αγγούρι
4 – 5 φύλλα γαλλική σαλάτα ή μαρούλι
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
2 κουταλιές της σούπας ροδέλες ελιάς
1 μέτριο παξιμάδι, περίπου όσο τα 2/3 της παλάμης μας
1 αυγό βραστό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ για σαλάτα, κόβουμε τη ντομάτα, το αγγούρι και τη γαλλική σαλάτα.
Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τις ελιές και το βραστό αυγό κομμένο σε μέτρια κομμάτια.
Είναι καλύτερα το αυγό να μην είναι σφιχτό, αλλά να έχει ψηθεί το ασπράδι και ο κρόκος να είναι λίγο υγρός. Ανακατεύεται ο κρόκος με το χυμό από τη ντομάτα και δίνει έξτρα γεύση.
Σπάμε το παξιμάδι με το χέρι μας σε μπουκιές χωρίς να το βρέξουμε και το προσθέτουμε και αυτό. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά ώστε η σάλτσα μας να μουσκέψει το παξιμάδι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr