Υλικά
500 γρ κανελόνια (1 πακέτο)
1 κιλό χοντροκομμένο μοσχαρίσιο κιμά
2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

10 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι γραβιέρα και γκούντα τριμμένα στον χονδρό τρίφτη
4 κ.σ. μαργαρίνη
2 αυγά
4 κ.σ. αλεύρι
4 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι. Μετά από 1 λεπτό, ρίχνουμε το σκόρδο και τον κιμά. Σωτάρουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύοντας καλά για να μην κολλήσει. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας, τον πελτέ, το μπαχάρι και ½ ποτήρι νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου (να μην στεγνώσει). Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφού αφαιρέσουμε τα μπαχάρια το αφήνουμε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία του. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη μαζί με το αλεύρι και χτυπάμε καλά με το σύρμα. Μόλις το αλεύρι σκουρύνει λίγο, προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά καλά χτυπημένα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι σιγά σιγά να πήξει το μίγμα μας σε μια σχετικά αραιή μπεσαμέλ. Παίρνουμε ένα κανελόνι και το γεμίζουμε με το μίγμα του κιμά. Το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κανελόνια, μέχρι να τελειώσει ο κιμάς. Από πάνω προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας που κρατήσαμε και στη συνέχεια σκεπάζουμε το φαγητό με τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα τυριά και ψήνουμε στους 180 C στον αέρα μέχρι να ροδίσει καλά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr