Μια παραλλαγή για κανελόνια με πολύ λιγότερες θερμίδες και λιπαρά, χάρη στην επιλογή του κοτόπουλου αντί για τον κιμά, ενός χαμηλού σε λιπαρά τυριού, πολλών λαχανικών και κρέμας γάλακτος χαμηλών λιπαρών. Ιδανική επιλογή για να δώσουμε άρωμα και γεύση ακόμα και αν προσέχουμε τη χοληστερίνη μας.

Υλικά
1 πακέτο κανελόνια (16 τεμάχια)
2 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλου, κομμένο σε ζάρια
8 μεγάλα μανιτάρια Champignon, κομμένα σε ζάρια
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ζάρια
150 γρ. Μινέρβα Benecol Λευκό, τριμμένο
1 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ. γ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού άπαχη κρέμα γάλακτος
3 κ. σ. ελαιόλαδο
4 κ. σ. αλεύρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά, μετά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα μανιτάρια, και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα, σιγοβράζουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το αλεύρι, το μαϊντανό, το εστραγκόν, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Προθερμαίνουμε στο φούρνο στους 190˚C. Βάζουμε τα κανελόνια σε ένα ταψί και τα γεμίζουμε μέχρι να βγει η γέμιση από την πίσω τρύπα. Προσθέτουμε στο ταψί νερό, μέχρι σχεδόν να σκεπαστούν, και πασπαλίζουμε με το Μινέρβα Benecol Λευκό. Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25 λεπτά. Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3

Πηγή : benecol.gr