Μια συχνή ερώτηση που πολλοί θέτουν ξεκινώντας ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, είναι το κατά πόσο κάποιος που κάνει δίαιτα χρειάζεται να πάρει κάποιο συμπλήρωμα βιταμινών. Η απάντηση εδώ είναι :
Εξαρτάται. Εξαρτάται τη δίαιτα, τον εκάστοτε οργανισμό, το χρονικό διάστημα που θα είναι στη διαδικασία αυτή.

Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ανάγκες. Για το λόγο αυτό και μια σωστή απώλεια βάρους με βάση ένα επιστημονικό διατροφικό πλάνο, θα πρέπει να αποτελεί μια απολύτως εξατομικευμένη διαδικασία, προσαρμοσμένη πάντα με βάση τις ανάγκες του εκάστοτε ατόμου. Δεν υπάρχει δίαιτα για όλους.
Είναι επιτακτική η ανάγκη για βελτίωση των διατροφικών μας συνηθειών, με στόχο πάντα την απώλεια βάρους , αλλά πρωτίστως την κάλυψη των minimum απαραίτητων αναγκών του οργανισμού με βάση της διεθνείς συστάσεις για την πρόσληψη βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.

Ωστόσο, στην πράξη η ύπαρξη μιας ισορροπημένης διατροφής, αφενός με περιορισμένες θερμίδες και αφετέρου με πολλά γεύματα μέσα στην ημέρα, με αυξημένη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, οσπρίων και λαδερών, προϊόντων ολικής αλέσεως κ.λ.π. δεν είναι πάντα εφικτό να επιτευχθεί, σε συνδυασμό και με τους γρήγορους και έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Για το λόγο αυτό, η προσπάθεια για μια κατά το δυνατόν πιο προγραμματισμένη διατροφή με στόχο την απώλεια βάρους θα μπορούσε ή πολλές φορές θα έπρεπε να ενισχυθεί με τη χρήση κάποιου πολυβιταμινούχου διατροφικού συμπληρώματος.

Τα συμπληρώματα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων θα μπορούσαν να αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία, που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ενίσχυση της καθημερινής διατροφής, για να καλύπτουμε τις βασικές μας απαιτήσεις, τα λεγόμενα RDA (συνηστώμενη ημερήσια πρόσληψη.

Προσοχή όμως. Ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα δεν θα σας αδυνατίσει. Απλά θα βοηθήσει να μην υπάρχουν ελλείψεις, όταν για να αδυνατίσετε μειώνετε την ποσότητα του φαγητού και αυξάνεται ενδεχομένως τη φυσική σας δραστηριότητα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr