Υλικά
1 κατσικάκι (γάλακτος) περίπου 8-10 κιλά
2 συκωτάκια από κατσικάκι
½ κιλό σταφίδες
3 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι

3 φλιτζάνια του τσαγιού Χωριό γραβιέρα Ώριμη ή Μακράς Ωρίμανσης κομμένη σε κύβους
1 ½ (για το βήμα 2) και 3 (για το βήμα 4) φλιτζάνια του τσαγιού Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία
4 κουταλιές της σούπας Χωριό βούτυρο Αγελάδος
½ κιλό ψωμί (ψίχα)
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε το συκώτι ( το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια) και το κατσικάκι. Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι και το βούτυρο και προσθέτουμε το συκώτι. Το ροδίζουμε ελαφρά για περίπου 5-6 λεπτά, γυρνώντας το για να ροδίσει από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το ρύζι, τη γραβιέρα, την οποία έχουμε προηγουμένως κόψει σε κυβάκια, το ελαιόλαδο και το ψωμί. Βάζουμε σιγά-σιγά νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει το μίγμα. Γεμίζουμε το κατσικάκι με το παραπάνω μίγμα και το ράβουμε πολύ καλά για να κλείσουμε τη κοιλιά του. Το βάζουμε στο φούρνο με μια λαδόκολλα σκεπασμένο και το σιγοψήνουμε αρχικά για 40 λεπτά στους 200C, στη συνέχεια κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180C και ψήνουμε για ακόμα 2 ώρες περίπου.

Πηγή : minervahorio.gr