Και τώρα δίαιτα

Η έναρξη της νέας χρονιάς είναι πάντα μια καλή περίοδος για να θέσει κανείς νέους στόχους και η απώλεια βάρους βρίσκεται συνήθως ψηλά σε τέτοιες λίστες.

Μάλιστα, η υπερκατανάλωση φαγητού και οι ατασθαλίες των γιορτών συχνά αφήνουν κάποια παραπανίσια κιλά, δίνοντας επιπλέον κίνητρο για την έναρξη μιας δίαιτας αδυνατίσματος.

Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, η προσπάθεια επικεντρώνεται σε δίαιτες «εξπρές» ή «αποτοξίνωσης», που υπόσχονται γρήγορα και εύκολα αποτελέσματα. Μήπως ο νέος χρόνος είναι ευκαιρία για να κάνετε κάτι διαφορετικό;

Είναι γνωστό πως η υιοθέτηση ενός προσεκτικά σχεδιασμένου και εξατομικευμένου διαιτολογίου, ιδανικά σε συνδυασμό με άσκηση, αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο απώλειας βάρους. Καθώς όμως το μεγάλο «στοίχημα» είναι η διατήρηση της απώλειας, είναι σημαντικό να εφαρμοστούν μόνιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής. Συνεπώς, το 2018, προσπαθήστε να βγείτε από το φαύλο κύκλο της απώλειας και επανάκτησης βάρους και στοχεύστε σε μικρές αλλαγές που θα διατηρήσετε μακροπρόθεσμα και οι οποίες θα φέρουν αργή και σταδιακή απώλεια, αλλά ικανή να διατηρηθεί.

Η συστηματική κατανάλωση πρωινού, η αύξηση των φρούτων και λαχανικών, η επιλογή υγιεινών σνακ, η αντικατάσταση σακχαρούχων ροφημάτων με νερό, η αποφυγή της παρατεταμένης νηστείας, η προτίμηση προϊόντων ολικής άλεσης και η συστηματική ενασχόληση με ένα είδος άσκησης που ταιριάζει στις προτιμήσεις και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς σας, αποτελούν χρήσιμες «στρατηγικές» στην προσπάθεια υιοθέτησης ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, που θα συμβάλλει στην αποτελεσματική ρύθμιση του βάρους.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr