Υλικά
250 γρ φάβα βρασμένη και σουρωμένη (μπορεί να είναι και περίσσευμα της προηγούμενης ημέρας)

300 γρ πατάτα βρασμένη
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φάβα πολτοποιημένη, το κρεμμύδι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο, την πατάτα πολτοποιημένη, το αυγό, το τυρί, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Μετά τα βγάζουμε και ζυμώνουμε μικρούς κεφτέδες. Τους περνάμε από το αλεύρι ώστε να καλυφθούν εντελώς εξωτερικά και τους βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr