Υλικά
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο ψιλοαλεσμένο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (χωρίς την κόρα)
1 αυγό
2 κούπες Χωριό γραβιέρα Γλυκιά, Ώριμη ή Μακράς Ωρίμανσης τριμμένη

½ φλιτζάνι του τσαγιού δυόσμο τριμμένο
4-5 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ρίγανη
Πιπέρι
Αλεύρι
Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Μουσκεύουμε το ψωμί στο νερό και το στύβουμε καλά. Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε τον κιμά, το ψωμί, το αυγό, τη γραβιέρα, το δυόσμο, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο να δέσει για 1-2 ώρες περίπου. Στη συνέχεια, πλάθουμε τον κιμά σε μπαλίτσες μεσαίου μεγέθους, τις πιέζουμε ελαφρώς στη μέση, τις αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Πηγή : minervahorio.gr