Κεφτέδες με ούζο

Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή βοδινό
6 χοντρές φέτες ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο)

2 μεγάλα κρεμμύδια πολτοποιημένα
1/2 ποτηράκι Χωριό ελαιόλαδο Βιολογικό
4 αβγά
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
3 κουταλιές της σούπας ούζο
3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη κόρα από το μπαγιάτικο ψωμί και μουλιάζουμε την ψίχα σε νερό. Αφού τραβήξει όσο νερό χρειάζεται, τη βγάζουμε, τη στύβουμε ελαφρά και τη θρυμματίζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε στο μπολ την ψίχα και τον κιμά και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Έπειτα, ρίχνουμε τα αβγά, το κύμινο, τη ρίγανη, το ούζο, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά για άλλη μια φορά. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες, τους οποίους στη συνέχεια αλευρώνουμε, και τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο. Τρώγονται ζεστοί αλλά και κρύοι. Συνοδεύονται με άσπρο πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.

Πηγή : minervahorio.gr