Κέικ μήλου με ελαιόλαδο χωρίς γλουτένη

Υλικά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
300γρ ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά
340 γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη

3 κουταλάκια του γλυκού baking powder χωρίς γλουτένη
1 φλιτζάνι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
2 μέτρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

Εκτέλεση
Χτυπάμε μαζί το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε και τα αυγά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε το γιαούρτι και το μήλο και αναμιγνύουμε καλά. Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα για κέικ την οποία προηγουμένως έχουμε λαδώσει και αλευρώσει με το αλεύρι χωρίς γλουτένη. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει αρκετά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr