Υλικά

100 γρ. βούτυρο σ
140 γρ. ζάχαρη άχνη
3 μεγάλα αβγά
150 γρ. φουντούκια, καθαρισμένα
100 γρ. αμυγδαλόψιχα

60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, χωρίς γλουτένη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
140 γρ. σοκολάτα υγείας, λιωμένη
1 κ.γ. βανίλια
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. σοκολάτα υγείας (για το γαρνίρισμα)
50 γρ. φουντούκια, καθαρισμένα και καβουρδισμένα (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ο C. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ. Στο μίξερ, χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και τα αβγά και τα χτυπάμε ένα ένα. Χτυπάμε τα φουντούκια στο multi. Στο παραπάνω μείγμα προσθέτουμε τα φουντούκια, την αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη λιωμένη σοκολάτα, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά, ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στον φούρνο για 20-30 λεπτά, έως ότου το μαχαίρι μας βγαίνει καθαρό από το κέικ. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά και ύστερα το μεταφέρουμε σε μια σχάρα. Αφού κρυώσει καλά, το γαρνίρουμε με την επιπλέον λιωμένη σοκολάτα και τα ολόκληρα καβουρδισμένα φουντούκια.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr