Κέικ βανίλια με σιρόπι μήλου και τζίντζερ

Υλικά
1 φλιτζάνι μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
1 σφηνάκι κονιάκ

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
4 κουταλάκια του γλυκού baking powder
2 βανίλιες σε σκόνη
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

Για το σιρόπι
2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
¾ φλιτζανιού μήλο πολτοποιημένο
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε και τα αυγά και χτυπάμε αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Ρίχνουμε το μίγμα μας σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Το αφήνουμε λίγο ακόμη να κρυώσει καλά και το ξαναβάζουμε στη φόρμα. Το τρυπάμε σε αρκετά σημεία με μια οδοντογλυφίδα ή με ένα ξυλάκι για σουβλάκια.
Εν τω μεταξύ βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο κρύο κέικ και αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι και να κρυώσει. Το ξεφορμάρουμε την επόμενη ημέρα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr