Κεκάκια μήλου με γλάσο

Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα. Τώρα και σε γλυκό.

Υλικά
για τη ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γιαούρτι 2% λιπαρά
1/4 του φλιτζανιού γάλα χαμηλών λιπαρών
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
για τη γέμιση
2 μήλα
1 κ.σ. μαργαρίνη
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
3 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ

για το γλάσο
2 ασπράδια
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
5 κ.σ. νερό
1 1/2 κ.γ. γλυκόζη
λίγο αλάτι
1 βανίλια

Εκτέλεση
Χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά για τη ζύμη. Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και τα ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη. Στη συνέχεια τα αναμιγνύουμε στο μίγμα της ζύμης. Βάζουμε καραμελόχαρτα στις θήκες για ταρτάκια και τις γεμίζουμε με τη ζύμη. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για το γλάσο εκτός από τη βανίλια. Βάζουμε το μίγμα του γλάσου σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά. Όταν αρχίζει να πήζει αποσύρουμε και προσθέτουμε τη βανίλια ανακατεύοντας για λίγο ακόμη. Βγάζουμε τα κεκάκια από το φούρνο, απλώνουμε μια κουταλιά γλάσο και πασπαλίζουμε με αμυγδαλάκια φιλέ.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr