Κερκυραϊκό Σοφρίτο

Υλικά
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (μενταγιόν από κιλότο) κομμένο σε λεπτές φέτες και λίγο χτυπημένο πάχους 0.5 εκατοστού

2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο Χωριό Κλασικό
2 φλιτζάνια του τσαγιού κρασί λευκό
1 φλιτζάνι του τσαγιού ΤΟΠ Βαλσάμικο με θυμαρίσιο μέλι
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες σε φέτες
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
λίγη μαντζουράνα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βγάζουμε το κρέας απ’ το ψυγείο, 1-2 ώρες πριν το μαγείρεμα. Με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε πάνω-κάτω όλα τα κομμάτια, αφαιρώντας την υγρασία. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μικρό ταψί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Περνάμε μία-μία τις φέτες του κρέατος από το μείγμα, έτσι ώστε να καλυφθούν πλήρως. Σε πλατιά και χαμηλή αντικολλητική κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει προσθέτουμε λίγες-λίγες τις αλευρωμένες φέτες του κρέατος (ποτέ πάνω από 3-4 φέτες κρέατος μαζί*), μέχρι να τηγανιστούν (περίπου 3-4 λεπτά) και να κάνουν λεπτή κρούστα.
Τις αφαιρούμε σε ένα μπολ ή μικρό ταψί και συνεχίζουμε με τις επόμενες φέτες μέχρι να σοταριστούν όλες (αν κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος χρειαστεί επιπλέον λάδι, συμπληρώνουμε, ώστε στο τέλος του τσιγαρίσματος του κρέατος να έχει μείνει πολύ λίγο). Αφού τελειώσουμε με το κρέας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα σκόρδα για να σοταριστούν για περίπου μισό λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βαλσάμικο και αμέσως μετά το κρασί και τα αφήνουμε στο μάτι για μισό λεπτό περίπου μέχρι να φύγουν οι πολλοί ατμοί. Βάζουμε τις φέτες του μοσχαριού πάλι στη κατσαρόλα, απλώνοντάς τις σε όλη την επιφάνειά της, σε στρώσεις.
Σε ένα κομμάτι τούλι βάζουμε τα κοτσάνια από τον μαϊντανό, το δεντρολίβανο και τη μαντζουράνα και αφού το δέσουμε με ένα κομμάτι κλωστής το βάζουμε στη κατσαρόλα με το κρέας. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει σε πολύ χαμηλή φωτιά (για να μην μας κολλήσει το φαγητό στον πάτο, αλλιώς θέλει συχνότερα ανακάτεμα) για 1 ώρα, ανακατεύοντας λίγο ανά 20 περίπου λεπτά, μέχρι η σάλτσα να είναι σχετικά πηχτή και το κρέας να κόβεται με το πιρούνι. Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε το σοφρίτο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Γαρνίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές σε λεπτές φέτες ή ακόμα καλύτερα με πατάτα πουρέ. (*Αν βάλουμε πάνω από 3-4 φέτες θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και οι φέτες κρέατος θα βγάλουν τα υγρά τους, με αποτέλεσμα να γίνει άνοστο το κρέας)

Πηγή : minervahorio.gr