Η αγκινάρα έχει την αποκλειστικότητα στην παροχή σιλυμαρίνης, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ελευθέρων ριζών. Παράλληλα αποδίδει λιγοστές θερμίδες και πολλές φυτικές ίνες.
Η χρήση της συστήνεται σε άτομα με ηπατικές ή γαστρεντερικές διαταραχές, αφού περιέχει συστατικά που εξυπηρετούν την αποτοξίνωση του ήπατος και την καλύτερη πέψη.»

Υλικά
3 φύλλα χωριάτικα για πίτα
8 πάτοι από φρέσκια αγκινάρα, κομμένοι σε κύβους
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
4 φρέσκια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ. σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
200 γρ. Μινέρβα Benecol Λευκό, τριμμένο
2 κ. σ. Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε μια κουταλιά Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις αγκινάρες, τα καρότα, τις πατάτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, το πιπέρι, λίγο αλάτι και το Μινέρβα Benecol Λευκό. Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε την υπόλοιπη Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο, βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, αφού πρώτα τα έχουμε βουτυρώσει κι αυτά. Αδειάζουμε τη γέμιση στο κέντρο τους, την απλώνουμε κατά μήκος, και τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολό. Βουτυρώνουμε από επάνω με τη Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 40 λεπτά. Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού τα 2/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Λευκό. Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού τ0 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη

Πηγή : benecol.gr