Μια μεσογειακή συνταγή υψηλής θρεπτικής αξίας. Συνδυάζει ιδανικά τροφές φυτικής προέλευσης, δίνοντας ένα πλήρες διατροφικό αποτέλεσμα.
Ο συνδυασμός οσπρίων με ένα ψωμί υψηλής διατροφικής αξίας όπως η Αρχαία Σπορά Παπαδοπούλου δίνει υψηλής βιολογικής αξίας και διαθεσιμότητας πρωτεΐνη.
Παράλληλα, το δίκοκκο σιτάρι που περιέχει το ψωμί Αρχαία Σπορά, είναι πλούσιο σε εδώδιμες φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού και έχουν συσχετιστεί και με καλύτερο έλεγχο του σακχάρου μας.
Ακόμη περιέχει βιταμίνες συμπλέγματος Β με κυριότερη τη θειαμίνη, φώσφορο, χαλκό και μαγνήσιο.
Ο φώσφορος συμβάλλει στην καλή υγεία των οστών και είναι γνωστός και για τη σχέση του με την καλή όραση.
Ο χαλκός συμμετέχει σε ποικίλες διαδικασίες στο ανθρώπινο σώμα, όπως η καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και η μεταφορά του σιδήρου στα διάφορα σημεία του σώματός μας.
Το μαγνήσιο τέλος βοηθάει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, ενώ η θειαμίνη στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς.

Υλικά
Ψωμί από δίκοκκο σιτάρι Αρχαία Σπορά Παπαδοπούλου
1 φλιτζάνι φασόλια μαυρομάτικα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 ½ φλιτζάνι σπανάκι πλυμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασόλια σε αρκετό αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε λίγο πριν μαλακώσουν εντελώς. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας. Μόλις βράσει η σάλτσα μας προσθέτουμε τα φασόλια, το σπανάκι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και το σπανάκι και αν χρειάζεται προσθέτουμε ½ φλιτζάνι νερό. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά όταν έχει μείνει λίγη αρκετή σάλτσα. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με ψωμί από δίκοκκο σιτάρι Αρχαία Σπορά Παπαδοπούλου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε papadopoulou.gr