Υλικά
700γρ. κιμά μοσχαρίσιο όσο γίνεται πιο άπαχο
1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
300 γρ. ψίχα από ψωμί τριμμένο στο μπλέντερ 1 φλιτζάνι κινόα βρασμένη και στραγγισμένη
1 αυγό

½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο (½ για τα κεφτεδάκια και ½ για τη σάλτσα)
2 φλιτζάνια πολτοποιημένη ντομάτα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, ώστε να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί. Βάζουμε σε ένα μπολ την πολτοποιημένη ντομάτα, αλάτι, πιππέρι, πάπρικα και ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε και το ρίχνουμε προσεκτικά στο ταψί με τα κεφτεδάκια. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα χρειαστεί περίπου 2 φορές να γυρίσουμε τα κεφτεδάκια ανάποδα, ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr