Υλικά
700γρ. κιμά μοσχαρίσιο όσο γίνεται πιο άπαχο
1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
500 γρ. ψίχα από ψωμί τριμμένο στο μπλέντερ
1 αυγό
½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο (½ για τα κεφτεδάκια και ½ για τη σάλτσα)
3 φλιτζάνια πολτοποιημένη ντομάτα
4 μέτριες πατάτες

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, ώστε να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί. Βάζουμε σε ένα μπολ την πολτοποιημένη ντομάτα, αλάτι, πιππέρι, και ελαιόλαδο. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε στο μπολ με τη σάλτσα ντομάτας. Τα ανακατεύουμε και το ρίχνουμε προσεκτικά στο ταψί με τα κεφτεδάκια. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ½ ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα χρειαστεί περίπου 2 φορές να γυρίσουμε τα κεφτεδάκια ανάποδα, ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr