Κολλαγόνο και υγεία του δέρματος

Το κολλαγόνο αποτελεί μια σημαντικότατη πρωτεΐνη του ανθρώπινου σώματος. Παράγεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό και. είναι ίσως το βασικότερο συστατικό του συνδετικού μας ιστού.
Αν σκεφτείτε ότι όλη η επιφάνεια κάτω από το δέρμα αποτελείται από συνδετικό ιστό, τότε αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι. Όσο μεγαλώνουμε όμως η ποσότητα του κολλαγόνου που παράγει ο οργανισμός μειώνεται, και τότε κατά περιοχές σχηματίζονται χάσματα, οι γνωστές σε όλους μας ρυτίδες.

Αν λοιπόν θέλετε να προστατέψετε το δέρμα σας από τη γήρανση, καταρχήν προστατέψτε το κολλαγόνο σας μέσα από τη διατροφή σας.

Τρώτε άφθονα φρούτα και λαχανικά, με έμφαση στην κίτρινη και πορτοκαλί πιπεριά, στο μπρόκολο, στα ακτινίδια, στον ανανά και τα εσπεριδοειδή, που αποτελούν της καλύτερες πηγές βιταμίνης C. Η βιταμίνη C αποτελεί ένα φυσικό εσωτερικό αναγεννητή και προστάτη του κολλαγόνου του δέρματος.

 Καταναλώνετε τρόφιμα που περιέχουν τα αμινοξέα προλίνη και λυσίνη, που αποτελούν πρώτη ύλη για το σχηματισμό κολλαγόνου. Τέτοια είναι το κρέας το ψάρι και το κοτόπουλο, το ασπράδι του αυγού, το φύτρο του σταριού και τα όσπρια.

Επίσης, το κολλαγόνο θα το βρείτε και με μορφή συμπληρώματος σε επιλεγμένα συμπληρώματα διατροφής, με πολύ καλή απορρόφηση και αποτελεσματικότητα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr