Υλικά
6-8 κολοκυθάκια μέτριου μεγέθους
1 μεγάλη ντομάτα
¾ φλιτζανιού πλιγούρι
4 κουταλιές της σούπας δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
1 ½ φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 αυγό
1 φλιτζάνι ρεγγάτο τριμμένο

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε αρκετό νερό για ½ ώρα και το στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι για άλλη ½ ώρα. Πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε ένα καπάκι και από μέσα αδειάζουμε το εσωτερικό με ένα κουτάλι. Κόβουμε την ντομάτα σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε το δυόσμο και το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια και τα αναμιγνύουμε με το πλιγούρι μαζί με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Γεμίζουμε τα κολοκύθια, βάζουμε το καπάκι από το κολοκύθι και καρφώνουμε σε αυτό μια οδοντογλυφίδα για να στερεωθεί. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε ταψάκι . Εντωμεταξύ σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο. Όταν αρχίσει να πήζει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί. Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr