Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και τραχανά

Υλικά
6 μέτρια κολοκύθια
2 αυγά
1 φλιτζάνι φέτα χαμηλών λιπαρών
½ ματσάκι δυόσμο
1 μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Περίπου 1/2 φλιτζάνι τραχανά ξινό

Εκτέλεση
Τρίβουμε από τον χονδρό τρίφτη τα κολοκύθια και αλατίζουμε. Τα αφήνουμε για ½ ώρα σε ένα σουρωτήρι ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στραγγίζουμε με το χέρι και προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα, το δυόσμο ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σιγά σιγά προσθέτουμε τον τραχανά ώστε να πάρουμε ένα σφιχτό μίγμα. Πλάθουμε σε μικρούς κεφτέδες και τους τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν αρκετά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr