Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα

Yλικά
1 κιλό κολοκυθάκια (ψιλοτριμμένα και καλά στραγγισμένα)
½ κιλό φέτα Χωριό ή Χωριό Ελαφρύ (κομμένο σε κύβους)
2 ντομάτες μέτριες (κομμένες σε κύβους και χωρίς τα σπόρια)

2 κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 αυγό (χτυπημένο)
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο (ψιλοκομμένο)
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι, πιπέρι
Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό για τηγάνισμα

Eκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε στα 4 τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια, τις ψιλοκόβουμε και τις ρίχνουμε στα κολοκύθια. Προσθέτουμε κρεμμύδια, αυγά, φέτα, μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ένα πιρούνι και λίγο-λίγο βάζουμε και το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε αραιό χυλό. Κουταλιά-κουταλιά ρίχνουμε το μείγμα στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τοποθετούμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε πιατέλα όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν το λάδι τους και στη συνέχεια σερβίρουμε.

Πηγή : minervahorio.gr