Κολοκυθoπιτάκια με φέτα και ντομάτα

Υλικά
4 μεγάλα κολοκύθια
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο δυόσμο
1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας

1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
½ ποτηράκι κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι
200γρ φέτα χαμηλών λιπαρών κομμένη σε μπαστουνάκια
100γρ ρεγγάτο χαμηλών λιπαρών τριμμένο

Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκύθια και τα κόβουμε κατά μήκος σε λωρίδες. Τις αραδειάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τις αλατοπιπερώνουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι πολτοποιημένο. Τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, το κρασί, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα μας για 10 λεπτά και έπειτα αποσύρουμε. Παίρνουμε μια λωρίδα κολοκυθιού, τοποθετούμε στο εσωτερικό της 1 μπαστουνάκι φέτα και τυλίγουμε ώστε να σχηματιστεί ένας κύλινδρος. Τον τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Πάνω από τα ρολλάκια περιχύνουμε τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ξαναβάζουμε στο φούρνο (αφού έχει κάνει προθέρμανση) στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr