Κολοκυθοπιτάκια με σταφίδες

Υλικά
Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι (½ κιλό σταρένιο- ½ κιλό άσπρο)
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο Χωριό Κλασικό
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι κοφτό
2 φλιτζάνια του τσαγιού περίπου χλιαρό νερό (τόσο ώστε να ανοίγεται το φύλλο)

κορν φλάουρ για το άνοιγμα των φύλλων
Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό για τα φύλλα και το ταψί

Για τη γέμιση
1 κιλό (ακαθάριστο) κολοκύθι κόκκινο
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες ξανθές (ή μαύρες)
1 κουτάλι της σούπας κανέλα
7 κουταλιές της σούπας Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο (για το κάθε τσουρεκάκι)
1 κουταλιά της σούπας Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό (για το άλειμμα του ταψιού)
½ φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ καθαρίζουμε την κολοκύθα, και μετά την τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Τη βάζουμε σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με ένα πιάτο και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Την άλλη μέρα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης με την κολοκύθα, ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Ετοιμάζουμε το φύλλο ως εξής: Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο Χωριό Κλασικό. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό ενώ ζυμώνουμε. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στα χέρια μας. Την αφήνουμε σκεπασμένη για 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Αφού είναι έτοιμη, κάνουμε 7 μπαλάκια (1 για κάθε φύλλο). Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα ανοίγουμε ένα-ένα ως εξής:
Σε έναν πάγκο ρίχνουμε λίγο κορν φλαουρ και ανοίγουμε ένα στρογγυλό φύλλο. Λαδώνουμε το φύλλο και το διπλώνουμε στη μέση. Ρίχνουμε από την γέμιση στην άκρη της μίας πλευράς και αρχίζουμε να τυλίγουμε ρολό, σαν ένα μακρύ μπαστούνι. Κόβουμε το φύλλο στο σημείο που θέλουμε, στριφογυρίζουμε ελαφρά το μπαστουνάκι που κόψαμε και στη συνέχεια το τυλίγουμε σαλιγκάρι. Τοποθετούμε τα τσουρεκάκια σε καλά λαδωμένο και προθερμασμένο ταψί. Όταν το ταψί γεμίσει, περιχύνουμε κάθε τσουρεκάκι με μία κουταλιά ελαιόλαδο, αλλά όχι γεμάτη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για περίπου 30 λεπτά. Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, τη βγάζουμε από το ταψί και πετάμε το λάδι που υπάρχει στο ταψί. Μπορούμε να πασπαλίσουμε την πίτα μας με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Αν δε ξέρετε να ανοίγετε φύλλο, μπορείτε να πάρετε φύλλο κρούστας. Στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω, αφού τα έχουμε λαδώσει πρώτα ενδιάμεσα, μετά ρίχνουμε όλη την γέμιση και προσθέτουμε πάλι τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα από πάνω. Χαράζουμε ελαφριά την πίτα, την βρέχουμε με ελάχιστο νερό και ψήνουμε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε www.minervahorio.gr