Κοτόπουλο αζτέμ πιλάφ με σησαμέλαιο

Υλικά

3 φιλέτα κοτόπουλο μετρίου μεγέθους

2 κρεμμύδια ξερά

250 γρ. ρύζι καρολίνα

700 ml. Ζωμός κοτόπουλο

100 γρ φιδές

½ φλιτζάνι σησαμέλιαο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίξτε το ρύζι σε κρύο νερό και βάλτε το στη φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση στραγγίστε το και πλύνετέ το. Σ ένα τηγάνι ροδίστε το φιδέ με σησαμέλαιο για λίγα λεπτά και στη συνέχεια βγάλτε το μια τρυπητή κουτάλα. Στο ίδιο λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε το κοτόπουλο. Προσθέστε το ρύζι και σιγά σιγά το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέστε το ροδισμένο φιδέ για να τραβήξει τα υγρά του. Σερβίρετε με τριμμένο τυρί

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr