Κοτόπουλο λεμονάτο με φέτα και ρίγανη

Μια πολύ γευστική και αρωματική συνταγή. Μας δίνει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη και αρκετό ασβέστιο.

Υλικά για 6 μερίδες
1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζάνι τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
250 γρ. Χωριό Φέτα
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το Χωριό ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Ρίχνετε μέσα τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια.
Σβήνετε με το κρασί, αλατίζετε, πιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για περίπου 45-60 λεπτά και μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλη η σάλτσα.
Ανοίγετε τη κατσαρόλα και ρίχνετε τον χυμό λεμονιού.
Ανακατεύετε, ρίχνετε τη φέτα Χωριό και τη ρίγανη.
Κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρετε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντάς το με πατάτες τηγανητές.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Πηγή : minervahorio