Κοτόπουλο λεμονάτο με μήλο

Το κοτόπουλο δεν τρώγεται μόνο ψητό με σαλάτα, ακόμα και αν είστε σε δίαιτα. Σας προτείνουμε μια πολύ υγιεινή και γευστική συνταγή, χωρίς να αυξάνουμε τις θερμίδες που θα προσλάβετε.

Υλικά
½ κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες για κατσαρόλα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. χυμό από λεμόνι
1 μήλο τριμμένο από τον χονδρό τρίφτη
5 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να πάρει λίγο χρώμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το χυμό λεμόνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μήλο, το μπαχάρι, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε περίπου 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr