Το κοτόπουλο δεν τρώγεται μόνο ψητό με σαλάτα, ακόμα και αν είστε σε δίαιτα. Σας προτείνουμε μια πολύ υγιεινή και γευστική συνταγή, χωρίς να αυξάνουμε τις θερμίδες που θα προσλάβετε.

Υλικά
½ κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες για κατσαρόλα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. χυμό από λεμόνι
1 μήλο τριμμένο από τον χονδρό τρίφτη
5 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να πάρει λίγο χρώμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το χυμό λεμόνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μήλο, το μπαχάρι, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε περίπου 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr