Υλικά
1 μικρό κοτόπουλο
200 γρ λευκά μανιτάρια μικρά κατά προτίμηση
10 μεγάλες πράσινες ελιές (τις μεγαλύτερες που θα βρείτε στην αγορά)

3 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε στα τέσσερα, το αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψί. Στο ίδιο ταψί αραδιάζουμε τα μανιταράκια ολόκληρα και τις ελιές. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τις πατάτες και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα και 2 ποτήρια νερό και ανακατεύουμε καλά. Αραδιάζουμε τις πατάτες στο ταψί μας στα κενά που έχουν αφήσει το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και οι ελιές και περιλούζουμε όλα τα υλικά με το υγρό που έχει το μπολ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ½ ώρα και φροντίζουμε να γυρίζουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες από την άλλη πλευρά τουλάχιστον για 1 φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr