Κοτόπουλο στο barbeque χαμηλών θερμίδων με μπίρα και μέλι

Ένας εύκολος και πολύ νόστιμος τρόπος για να απολαύσετε ένα γεύμα χαμηλών θερμίδων. Η μαρινάδα δίνει στο κοτόπουλο γεύση, μαλακή υφή, χωρίς χρήση καμίας λιπαρής ύλης. Η χρήση αλκοόλ κατά το μαγείρεμα δίνει άρωμα, αλλά λόγω της εξάτμισης του, καθόλου θερμίδες.

Υλικά

4 μετρίου μεγέθους φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
1 κουτάκι μπίρα
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας κόλιαντρο
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα ταψί. Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, τη μπύρα, το μέλι, το σκόρδο, το κόλιαντρο, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από το κοτόπουλο και σκεπάζετε για 30 λεπτά. Προθερμάνετε την ψησταριά για μέτρια φωτιά. Βγάζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα. Το ψήνετε για περίπου 7 λεπτά ανά πλευρά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr