Υλικά
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
1 1/3 φλιτζάνι κους κους
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
3 φλιτζάνια χυμό ντομάτας

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
10 κόκκους μπαχάρι
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες, το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι χονδροκομμένο και το σκόρδο. Το ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ροδίζουμε ελαφρώς από όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει λίγο το κοτόπουλο προσθέτοντας και νερό αν χρειάζεται. Όταν το κοτόπουλο έχει μισοψηθεί προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και το κους κους. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και το κους κους έχει φουσκώσει και απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος της σάλτσας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί ή τριμμένη φέτα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr