Υλικά
3 φιλετα στήθος κοτόπουλου
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
1 ποτήρι λευκό κρασί
200γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
200γρ. τυρί τριμμένο (κεφαλογραβιέρα ή ρεγκάτο)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και 2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα φιλέτα του κοτόπουλου τα οποία προηγουμένως τα έχουμε κόψει σε μπουκιές, τα έχουμε πλύνει και τα έχουμε στραγγίξει αρκετή ώρα. Ροδίζουμε ελαφρά το κοτόπουλο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε 1 ½ ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Όταν χρειάζεται ακόμη περίπου 5 λεπτά ψήσιμο και έχει τραβήξει τα υγρά του, ρίχνουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε. Αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα μαζί με το γάλα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε ελαφρά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr